Het heilige hert van Cambuur

 

 

Spectaculair locatietheater Under de Toer van Goutum, m.m.v. Hit the Floor e.v.a.

Douwe houdt van voetbal én van de kerk, maar zijn ouders vinden dat die twee dingen totaal niet samengaan. Na een ruzie loopt Douwe weg van huis. Hij belandt in een magische fantasiewereld. It Woanskip klinkt uit het kerkorgel, het rode hert uit het SC Cambuur-logo komt tot leven en neemt hem mee op een spannend avontuur door de Leeuwarder geschiedenis waarin de Cammingha’s herrijzen op het groene strijdveld.
Al gauw duiken er echter grote problemen en vragen op. Want hoe gaat Douwe zijn ouders uitleggen dat zijn liefde voor voetbal de moeite waard is? Hoe zorgt hij ervoor dat het rode hert het clubicoon van Cambuur wil blijven? En wanneer vindt hij nou eindelijk eens een antwoord op de vraag: waarom hangt het Cambuurlogo in de St. Agneskerk? 
Een sprankelend verhaal in een indrukwekkende setting dat je meeneemt in een stukje verborgen Leeuwarder geschiedenis onder de toren van Goutum.

Het heilige hert van Cambuur was na Marijke Muoi het grootste project van Under de Toer in Leeuwarden en maakte daarmee deel uit van Leeuwarden-Fryslân 2018.

 

Ut Liwwadder bieroproer

 

 

Ut Liwwadder Bieroproer van BUOG....wat een avontuur.

Hit the Floor heeft twee weken lang gezorgd voor onrust en oproer op de Kelders in Leeuwarden. En de reacties op ons mooie koor waren alleen maar heel erg positief! 'De ondersteuning door een koor dragen eraan bij dat het muzikale deel tot de hoogtepunten van de voorstelling behoren' (LC) 'Een compliment daarbij voor het meesterlijke koor. Vooral op de momenten als het acteren, het zingen en de muziek bij elkaar komen, wordt de voorstelling even boven hemzelf uitgetild. Indrukwekkend!' (Omrop Fryslân) 'Gelukkig is er nog de muziek. In een aantal schitterend gezongen liedjes laat vooral Inez Timmer horen wat een geweldige zangeres ze is. Daarbij wordt ze overtuigend begeleid door het koor Hit the Floor' (Theaterkrant) 

 

Een hedendaagse muziektheaterproductie over een bloedige gebeurtenis op locatie in de historische binnenstad: Ut Liwwadder Bieroproer fan 1487.

 

BUOG bracht leven in de brouwerij in de historische binnenstad van Leeuwarden.

Ut Liwwadder Bieroproer fan 1487, een evenement met theater, muziek, zang, dans èn natuurlijk een heerlijk biertje en een kritische noot. BUOG maakte een voorstelling over een gewenst modern oproer, en wel oproer tegen de online winkels en pakketdiensten die de kracht en leefbaarheid van de prachtige binnenstad met haar kleurrijke winkels onderuit halen.

 

Een muzikaal en visueel theaterspektakel, met meer dan 100 deelnemers. 10 voorstellingen met 320 bezoekers. De voorstelling startte in winkels met o.a. een bierproeverij, waarna het publiek onder invloed naar de Kelders ging...

 

bron: www.buog.nl